luni, 1 iunie 2015

Sărutul (II)

Sărutul (II) Editura Măiastra Târgu-Jiu, mai, 2015, 200 exemplare

„Sărutul (II)“ și-a luat zborul din arcul său de viață și aleargă printre oameni dăruiți oamenilor...
Sărutul de care mă bucur azi prinde curaj și liniștește...
Mulțumesc autorilor, creatori de frumos, care mi-au oferit gratuit dreptul de a publica poezii din colecțiile personale în acest proiect antologic... Paul Arva, Adrian Berinde, Adrian Beznă, Marius Chelaru, Ștefan Ciobanu, Mariana Cornoiu, Alin Cucuruzan, Carmen Doreal, Eugen Evu, Viorel Gârbaciu, Melania Grozavu, Rodica Ion,Elisabeta Lușcan, Laura Matache, Clara Mărgineanu, Ovidiu Mihăilescu, Mariana Moga, Diana Olteanu, Filip Palaghia, Gabriela Panaite, Andrei Păunescu, Loreta Popa, Luis Popa, Camelia Radulian, Trandafir Sîmpetru, Amelia Stănescu, Mircea Florin Șandru, Alexandru Turcu, Gina Zaharia.
Mulțumesc tinerilor debutanți, împinși de entuziasm, de nerăbdare, „desculți“ prin metaforele luminii, cu toată ființa... Iohana Chris, Dorina Cioplea, Toni Niculae.
Există momente de visare și de puritate în exprimări de o rară frumusețe! Asta ne-am dorit cu toții! Cu o copertă frumoasă  (Dorina Cioplea), cu texte argumentative (Clara Mărgineanu, Emilia Ivancu, Loreta Popa), Sărutul (II) ajunge în bibliotecile județene, îmbogățind fondul de carte a acestora.
Craiova, 5 iunie 2015, ora 17, Biblioteca Judeţeană Dolj „Alexandru şi Aristia Aman“.
Târgu-Jiu, 8 iunie 2015, ora 16, Biblioteca Județeană „Christian Tell“.

Am fost o întâmplare în această lume, și poate că tot întâmplarea ne-a ales să dăruim.
Nimic nu este mai frumos decât să eliberezi, cu inocență, poezia când nu mai ești al ei, rătăcind pe alte drumuri voci, entuziasm – generoasă deschidere față de cititori, în marele concert al iubirii, sensibilității, originalității – vibrație întru desăvârșire…
De această dată, la limita dintre întâmplare și poezie, a ieșit la iveală deopotrivă sublimul sărutului în poezii de o extremă finețe și o insolită modernitate.


Sărutul, de neoprit, și o nouă provocare Sărutul (III) – un alt punct de reper, un loc unde poezia se întoarce întotdeauna cu bucurie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu