mai 11, 2015

Poezia în dăruire



Ne-a ales, ca dovadă a blândeții, prospețimii și candorii privirii – izvor de modestie, lecție pentru toți, în sanctuarul ei, oameni de suflet, cu atâtea gânduri și povești, „cărora nici n-ai ști să le dai un nume...“.
Ne-a ales la Gaudeamus, printre prieteni cu scrierile lor, la Biblioteca Națională a României, la Casa Universitarilor...
A ales cele mai frumoase gânduri pentru tinerii de azi, arătând până unde poate să meargă binele, atunci când vrei să-ţi faci „o filosofie de viaţă în care să consideri că mai ai de ce să trăieşti“.
A ales să guste din cupa prieteniei, căci numai astfel înțelege că poate s-o desăvârșească, printre prieteni, oriunde s-ar afla ei, descoperind bogăția lăuntrică a acesteia, ridicând-o la rangul de artă pentru toți...
Ne-a ales Sânziana acestui veac și „Arta conversației“, romanul mereu proaspăt și actual al distinsei scriitoare Ileana Vulpescu.
Și împreună, spre duminica de mâine, o zi a echilibrului, a ambianței, a prieteniei, cu aleasă și statornică prietenie, întru mulți ani!

ARTA CONVERSAȚIEI XXl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu