iunie 07, 2014

„ARTA CONVERSAȚIEI XXI“ – regulament





1 Grupul „Arta conversației XXI“ și universul ei armonios este deschis relațiilor interumane empatice, impuse de omenie și normele etice elementare ale comunicării, precum și de romanul de excepție al scriitoarei Ileana Vulpescu, mentorul distins al cercului.

2 E bine să se aibă în vedere că această rețea este de socializare, fără pretenția de a fi validați scriitori, permițând membrilor săi posibilitatea de comunicare neîntreruptă: producții literare personale, aplicate direct, dar și curiozități literare și științifice, noutăți editoriale, opinii constructive și interactive, pe un ton și limbaj decente, deferente, în sens pozitiv.

3 Membrii grupului „Arta conversației XXI“ trebuie să cultive și să promoveze echilibrul în ceea ce privește postarea, comentariul și relațiile interumane, fără atac la persoane și limbaj suburban.

4 Exprimarea trebuie să fie în conformitate cu normele în vigoare ale limbii române literare, corectă din punct de vedere gramatical, ortografic și de punctuație, precum și lexical.

5 Membrii grupului „Arta conversației XXI“ trebuie să aibă respect față de sine, cultivându-se mereu în domeniul esteticii și teoriei literare, promovând originalitatea și talentul autentic, condamnând ferm plagiatul. Comentariile neadecvate, folosirea unor profile false vor fi sancționate prin eliminarea din grup.

6 Se admit zilnic cel mult 4 postări directe, fără distribuire, fără imagini și videoclipuri. Acestea să exceleze prin profunzime și deschidere spre absolut, sublim, Dumnezeu. Se acceptă imagini de la evenimente editoriale, numai însoțite de cronici, prezentări în rezumat...

7 „Arta conversației XXI“ nu a fost și nu este implicată în acțiuni și reclame comerciale, publicitare etc. Continuă să-și desfășoare activitatea în sistem de voluntariat și va admite în paginile ei numai evenimente și acțiuni literare, pe baza acelorași principii menționate mai sus.

8 Textele postate în acest spațiu virtual pot fi selectate în viitoarele colecții antologice. Autorii vor fi informați de aceste acțiuni editoriale in cadrul proiectului „O carte în dar“.

9 Grupul „Arta conversației XXI“ are înscriși 969 membri care sunt invitați să citească acest regulament. Dacă există modificări privind calitatea de membru, să fie exprimate în mod elegant și civilizat.
Cele 2084 cereri existente vor fi soluționate pe parcurs, diferențiat.

10 Atenționăm în mod special pe toți membrii grupului „Arta conversației XXI“, precum și pe cei care aspiră să li se alăture, câ nu se admit atitudini intolerante și extremiste, șovine, rasiste, antisemite și antiromânești, neprincipiale și egolatre.

11 Avertisment!  Atragem atenția tuturor membrilor cercului „Arta conversației XXI“ că trebuie să folosească un ton și un limbaj civilizat, constructiv și empatic.
Cei care nu acceptă și nu vor să înțeleagă necesitatea respectării acestei reguli elementare vor fi avertizați și apoi eliminați din grup.
Nu se admit concesii.

Cu prietenie,

Administrația

19 comentarii:

  1. ADMIRAȚIE și RESPECT pentru acest regulament. Poate așa mă voi implica de acum încolo, mai mult în acest grup... MULȚUMESC.
    Abalasei-Donosa Constanta

    RăspundețiȘtergere
  2. Raul Constantinescu
    Felicitări Administrației ARTA CONVERSAȚIEI XXI ! Ave !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana Mary
    Ma voi stradui sa respect regulamentul!Seara frumoasa tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Grigore Tunsanu
    Dacă este ARTA CONVERSAȚIEI, nu înțeleg de ce trebuie reglementată. PE UMĂR, ARM `!

    RăspundețiȘtergere
  5. Stella Anghel
    usor sofisticat acest regulament.

    RăspundețiȘtergere
  6. Raul Constantinescu
    Subscriu nesofisticat, cu stimă și respect ! Obrazul subțire ... cu ARTĂ înaltă se ține ! Felicitări, „ARTA CONVERSAȚIEI XXI”! Ave !

    RăspundețiȘtergere
  7. Grigore Tunsanu
    Fiind SUBIECTIV, consider că ARTA nu suportă grade de comparație. Orice creație fără opinii critice, este de BUDOAR sau de sertar

    RăspundețiȘtergere
  8. Raul Constantinescu
    Salutară opinie, domnule Grigore Tunsanu ! Cine e contra ? Ave !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ion Țoanță
    Respect si admiratie

    RăspundețiȘtergere
  10. Malciu Marian
    Toate bune şi la locul lor, dar nu înţeleg expresia de la punctul 2: "fără pretenţia de a fi validaţi autori"... Nu-mi merge mintea, ce să fac şi eu...?! "Producţiile literare personale"... nu aparţin unor autori validaţi (că tot sunt personale!) într-un fel sau altul?! Ori în acest spaţiu nu mai sunt recunoscuţi ca atare....!?

    RăspundețiȘtergere
  11. Raul Constantinescu
    Pentru a depăși neînțelegerea produsă de termenul „autor”, care în sens larg poate fi și expeditorul unei telegrame sau cel care a acționat, comis, realizat, înfăptuit ceva, (sensul fiind nuanțat de contextul respectiv de la caz la caz). În DEXI, 2007, pagina 169 cuvântul „autor” are 3 (trei) sensuri. La punctul 2 cuvântul „autor” este utilizat cu primul sens : „autor, ... : Persoană care creează o operă literară, artistică, științifică sau publicistică.”( aici, sinonim : „scriitor”). Cu alte cuvinte, pentru claritate se subînțelege că nu toți semnatarii textelor postate în spațiul acestui grup sunt autori/scriitori și nici nu se pot naiv considera, dar drumul este liber și pot deveni prin autoperfecționare și prin originalitatea, profunzimea și autenticitatea textelor postate de dumnealor. În concluzie, autorii sunt mulți și diverși, dar autorul unei opere literare, adică scriitorul autor are statutul său specific. Deci toți sunt autori în sens larg recunoscuți și încurajați, dar autori de creații literare autentice, cu tot respectul față de stimații membri ai Grupului „ARTA CONVERSAȚIEI XXI”, cred că sunt mai puțini totuși. Vă doresc tuturor zile minunate, trăiri și inspirații de excepție, texte iluminate, bucurii, sănătate și realizarea tuturor aspirațiilor Dv. prezente și viitoare ! Să auzim numai de bine ! Cu stimă, al Dv., R.C. Ave !

    RăspundețiȘtergere
  12. Malciu Marian
    Regret sincer că am exprimat o "neînţelegere" produsă de acel cuvânt - "autor" - folosit la punctul 2 al Regulamentului prezentat. Îmi cer scuze! Pe de altă parte, doresc să precizez că, în ediţia revăzută şi adăugată a DEX (2012), cuvântul în cauză are DOUĂ sensuri, păstrându-se cel precizat de domnul profesor Raul Constantinescu, dar la punctul 1. Punctul 2 se referă, în ediţia precizată anterior, la acea "persoană care face, produce sau comite ceva". Punctele 1 şi 2 semnalează sensuri înrudite explicit. Se mai semnalează un sens, dependent de cel principal: "persoană care comite o infracţiune" (spec.), ceea ce presupune, în domeniul literar, că acea persoană este plagiatorul (de texte literare...). Doresc să atrag atenţia că "autor" este şi orice persoană care postează în aceste pagini un "comentariu"... Este autorul textului prin care îşi manifestă o anumită atitudine şi prin care îşi asumă responsabilitatea asupra a ceea ce exprimă... În rest, zilele acestui sfârşit de săptămână, să vă fie pline de dragoste, sănătate, inspiraţie şi împliniri!

    RăspundețiȘtergere
  13. Raul Constantinescu
    Bună ziua, domnule Malciu Marian ! Vă mulțumim pentru finețea spiritului de observație constructiv și binevenit, precum și pentru nobila deschidere spre un dialog decent și la subiect asupra sensurilor multiple ale unor cuvinte care pot să apară în funcție de context. Semantica, sinonomia, omonimia, polisemia, etc.ne impun o atenție deosebită, având în vedere că limba este vie, mereu în mișcare și schimbare și luând în considerare bogata expresivitate a limbii române. Se pot spune multe, dar esențialul l-ați sesizat cu eleganță, stimate domn și prieten, Malciu Marian, fapt pentru care primiți sincerele noastre gratituduni ! Toți suntem conștienți că fiind de bună credință și „punând umărul” fiecare, regulamentul se poate perfecta spre o cât mai mare satisfacție și împlinire a năzuințelor tuturor membrilor Grupului „ARTA CONVERSAȚIEI XXI”. Cu stimă și prețuire ! Toate cele bune ! Ave !

    RăspundețiȘtergere
  14. Elisabeta Gilcescu
    Interesant. Cred că este o propunere care trebuie luată în considerație. Nu vă pot acuza de subiectivism sau de intoleranță la punctele care nu vă sunt favorabile. Formularea mea este nepotrivită. Apreciez și vă mulțumesc pentru observațiile dumneavoastră. Punctul de vedere argumentat mă obligă să reformulez punctul al doilea din Regulamentul Arta conversației XXI... Dacă există alte sugestii și propuneri, vă rog să le semnalați cu aceeași deschidere spre calitate. Încă o dată, vă mulțumesc cu respect.
    Elisabeta Gîlcescu

    RăspundețiȘtergere
  15. Malciu Marian
    Ziua bună, domnule Raul Constantinescu! Mă onoraţi şi mă covârşiţi cu atenţia acordată! Nu am făcut nimic deosebit. Am fost, poate, puţin, mai atent la sensurile multiple ce le poate avea un cuvânt într-o largă exprimare. Este un... defect profesional, am impresia. Într-un text de lege ori într-un contract, o atare situaţie ar fi în măsură să deturneze sensul dorit de legiuitor, respectiv de părţile semnatare, ceeea ce ar putea avea efecte dăunătoare domeniului reglementat ori cetăţenilor de bună credinţă. Aici, la noi, nu se poate pune problema cu atât de multă exigenţă... Sunt convins că noţiunea de "autor" este bine înţeleasă şi sper, din tot sufletul, ca nimeni din grupul nostru să nu aibă gând de fraudă vreodată. Oricum, dialogul nostru... l-a prevenit pe cel ce ar îndrăzni! Vă mulţumesc sincer pentru atenţia şi amabilitatea desăvârşită existente în felul în care m-aţi abordat! Cu prietenie şi consideraţie! Ave, magister!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mulţumesc Domnului pentru că existaţi ! Mulţumesc pentru VALORILE pe care le promovaţi (care îmi induc sentimentul de mândrie relativ la spiritualitatea benefică a neamului românesc şi la faptul că sunt şi eu o părticică a acestui neam) ! ... Vă doresc întreaga protecţie şi Preaînalta Iubire Divină în tot ceea ce întreprindeţi pe acest "ogor" al frumuseţii şi evidenţierii filonului de har ancestral propriu nativilor patriei noastre !
    Cornelia Inovan Cocis

    RăspundețiȘtergere
  17. Principialitatea, onestitatea , informarea corectă, înțelegerea în spiritul și nu în litera legii, respectul și omenia, (descurajarea plagiatului și agramatismelor se subînțelege !), primează în promovarea armoniei și a tonului elevat , echidistant, altruist. Vă doresc zile minunate, inspirație și mult succes în toate ! Cu stimă și bune gânduri ! Ave !
    Raul Constantinescu

    RăspundețiȘtergere
  18. Cornelia Inovan-cocis Mulţumesc Domnului pentru că existaţi ! Mulţumesc pentru VALORILE pe care le promovaţi (care îmi induc sentimentul de mândrie relativ la spiritualitatea benefică a neamului românesc şi la faptul că sunt şi eu o părticică a acestui neam) ! ... Vă doresc întreaga protecţie şi Preaînalta Iubire Divină în tot ceea ce întreprindeţi pe acest "ogor" al frumuseţii şi evidenţierii filonului de har ancestral propriu nativilor patriei noastre !

    RăspundețiȘtergere
  19. Liliana Hantulescu: Multumesc pentru ca existi...ARTA CONVERSATIEI,DISTINSA DOAMNA ELISABETA GILCESCU SI INEGALABILA VALOARE INCONTESTABILA PE PLAN NATIONAL SI NU NUMAI,REGINA LITERATURII ROMANESTI,DOAMNA ILEANA VULPESCU.....

    RăspundețiȘtergere