martie 29, 2014

ILEANA VULPESCU

Învățătură și rafinament, simplitate și modestie, calități într-o proporție atât de armonioasă, în aceeași persoană, iar mai presus de toate, generozitatea, indispensabilă concepției intelectuale.

4 comentarii:

  1. Doamna ILEANA VULPESCU – O adevărată aristocrată a spiritului și cuvântului în proza contemporană, o fină observatoare a realității, o cunoscătoare a profunzimilor sufletului omenesc prezentat în subtilitatea dialogului nuanțat, polifonic, caleidoscopic, în multiple reflexe și fațete cu eleganța și distincția stilului unic și original într-o vie și penetrantă artă a conversației. Reverențe și admirație ! RAUL CONSTANTINESCU

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce s-a văzut atunci cu ochii tineretii, se păstrează desăvârșit acum când e strălucitor peste împrejurimile încețoșate!... E și mai mare și deplină FRUMUSEȚEA! Fericiți trăitorii din preajmă!
    Vă mulțumesc din tot sufletul, mult stimată și dragă Doamnă Ileana Vulpescu, pentru această superbă ăi exactă definiție a personalității unei mari scriitoare!... (Cu fericirea de a vă fi, sfielnic, un adorator sincer, mângâietor în perioada cruntă a vieții și într-o contemporaneitate, în care v-am păstrat cartea cea mai dragă, tot pe prim loc în suflet!) Cu admirație și multă recunoștință!
    ANTUZA-MARIAANA ANTOCE

    RăspundețiȘtergere
  3. Înţelepciunea, frumuseţea şi profunzimea gândurilor scriitorului şi omului Ileana Vulpescu vor rămâne mereu pentru cei care-i pătrund tainele carte de învăţătură şi înălţare spirituală. Mulţumim, Doamnă a cuvântului românesc! GEORGETA RESTEMAN

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubirea cea mai calda / Ca pentru-o dulce mama, / In sufletu-mi se scalda / Cu cartile-i de-o seama!.../ Si, daca n-am in viata,/ Dorit , un pic de har ,/ Sa-i seman ca femeie ,/ Eu mi-as dori, macar.../ Fiindca valul vietii/ M-a-mpins tot mai departe ,.../ Din anii tineretii, o vad mereu, in carte.../ In viata mea prea trista , / Minune-a fost s-apara ,/ O carte optimista /Si de valoare rara!... /Si, alegand izvorul / O sete sa-mi potoale , / Ferice si ,pe umar cu ulciorul , / Am , dreapta calauza , pasii Domniei Sale Cu multa admiratie si mii de multumiri, Dragei si Mult stimatei Doamne < Ileana Vulpescu Raza de lumina lin pe un cer intunecat!
    Antuza-Mariaana Antoce

    RăspundețiȘtergere