noiembrie 24, 2013

Antologia ”Sărutul iubirii”, o provocare pentru artiștii ilustratori de carte - Agentia de carte

Antologia ”Sărutul iubirii”, o provocare pentru artiștii ilustratori de carte - Agentia de carte

Antologia ”Sărutul iubirii”, o provocare pentru artiștii ilustratori de carte

Nov 6th, 2013 | By admin | Category: Agenda de carte
Poeta Elisabeta Gîlcescu, cea care a pus bazele grupului literar “Arta conversației”, lansează o provocare artiștilor vizuali din România. Aceștia sunt invitați să participe activ la realizarea antologiei ”Sărutul iubirii”, carte care va apărea anul viitor la editura târgujiană Măiastra. Artiștii ilustratori sunt așteptați să propună variante de copertă pentru acest volum. Antologia se află la ediția a treia și va conține poeme realizate de membri ai grupului literar “Arta conversației”, poeți consacrați și poeți debutanți. Termenul limită de trimitere a propunerilor vizuale este 31 ianuarie 2014.
Potrivit Elisabetei Gîlcescu, editorul antologiei ”Sărutul iubirii”, această a treia ediție este una specială. ”Suntem la ediția a III-a și îi alegem pe cei mai buni. Mergem spre valoarea valorilor. Doamna Ileana Vulpescu a fost de acord să selecteze poeziile lui Romulus Vulpescu, acestea fiind cele care vor deschide antologia. De asemenea, vreau ca acest volum să mai conțină poemele a șapte poeți consacrați și trei debutanți.
Totul a fost realizat în regim de voluntariat. Le ofer artiștilor vizuali posibilitatea de a fi prezenți într-o carte de colecție. În fiecare an sunt aleși alți și alți creatori să facă parte din acest proiect.”, a declarat Elisabeta Gîlcescu.
Antologia va fi lansată la Biblioteca Națională a României din București, în data de 23 mai 2014, în cadrul unui eveniment aniversar „Ileana Vulpescu”.
Propunerile pentru copertă vor fi trimise la adresa de email egilcescu@yahoo.com. De asemenea, mai multe detalii despre proiect pot fi solicitate printr-un e-mail la aceeași adresă.
vizualizari: 166

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu