marți, 21 mai 2013

Zi de vineri
Vineri, scriitoarea Ileana Vulpescu ne-a transformat pe toți admiratorii ei în candidați la fericire; era atâta lume la Biblioteca Națională, în preajma ei, exteriorizându-și sentimentele, încât orice intenție de a-i spune ceva, părea pentru mine o încercare de ierarhizare a îngerilor. 
Aș fi vrut să-i spun că mi-a marcat studenția și, că pentru a citi Arta conversației, cu ani în urmă, am cumpărat cartea, vânzându-mi cartela de masă de la Grozăvești; și atunci, într-o cameră de cămin studențesc ce purta numărul 13, ne-am adunat în grup și citeam în fiecare seară, cu voce, rostuind aforistic frazele, ca să nu pierdem nuanțele.
Pentru că astăzi e ziua ta, Ileana, Îngereasă a sufletului meu, mă bucur că peste ani pot să-ți spun că, pe când noi știam Atunci doar ce este iubirea, TU ne-ai învățat prin creația ta Cum să iubim trainic și armonios.
Ce ne-am dori mai mult?Stela Anghel

5 comentarii:

 1. Subscriu!!!!!!!!!!!!!! Suntem cumva de-o seama?!?! Va iubesc! La multi ani, de doua ori, Doamna a inimii mele, Ileana Vulpescu!
  Elena Buzatu

  RăspundețiȘtergere
 2. Urare pentru tine!

  Să-ți fie gândurile flori,
  Cărarea vieții o lumină,
  Să zugrăveşti viața-n culori
  De cer şi dragoste divină.

  Să porți în inimă balsam
  De curăție şi dreptate,
  Să nu spui vorbele în van,
  Ci, să le spui cu bunatate!

  Să speri, să crezi, să doreşti Cerul...
  Acolo fi-va casa ta...
  Acolo vei afla misterul
  Când nu-nțeles-ai calea grea.

  Mariana Mihai

  RăspundețiȘtergere
 3. La mulți, mulți ani distinsă doamnă, Ileana Vulpescu!!!!!!!!!!

  Constantinescu Elena Iulia

  RăspundețiȘtergere
 4. va multumesc si-n acelasi timp va rog sa ma iertati... ca "limba" mea e aspra si s-au gasit "gandaci" care sa simta asta nelingandu-i; va rog sa ma iertati ca nu stiu jocul asta, dar gandacii s-au inmultit mult prea mult si nu doar ca s-au inmultit, cresc, ce nu stiu ei, e ca pe cat, cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai usor de strivit si ... dau de stire tuturor celor ce ma stiu, nu doar cunosc, ca eu chiar daca am stat deoparte cativa ani, n-am venit sa-mi "plang" bucuriile si sa-mi "laud" problemele... ca diversi gandaci, dar ii/va asigur pe toti ca asa cum sunt... si cei in cauza(ce ma stiu cu adevarat), stiu ca-i pot... calca, iar acel calcat al meu, va fi prin mila si mila e ultimul lucru pe care si l-ar dori cineva sa-l simta, incaodat' va imbratisez si va multumesc
  Marius Iulian Zinca

  RăspundețiȘtergere
 5. Într-o lume a „băgătorilor în/de (z)seamă”, niciodată nu s-a vorbit şi nu se va vorbi de(spre) anonimi. Indiferent cum se vorbeşte(bine sau rău) atunci când se vorbeşte, nu vă întristaţi, bucuraţi-vă, doar atunci existaţi.
  Marius Iulian Zinca

  RăspundețiȘtergere